Ruusupuu Finland
Ruusupuu Finland
Ruusupuu Finland

Luomuviljelyprojektit

Primaveran työn ytimenä ovat luomuviljelyprojektit. Osallistuminen viljelyprojekteihin antaa Primaveralle mahdollisuuden vaikuttaa ja kontrolloida projektin jokaista askelta. Samalla voidaan varmistaa, että korkea vaatimustaso säilyy - siementen kylvöstä tislaukseen asti. Lisäksi Primavera auttaa projekteissa mukana olevia, jotta he pystyvät tekemään arvokasta työtään. Taatut ostomäärät ja pitkän ajan sopimukset tukevat pieniä viljelijöitä ja erityisesti heitä, jotka ovat muuttaneet tilansa luomutilaksi. Näin heille luodaan luotettava tapa ansaita elantonsa. Primavera kunnioittaa myös reilun kaupan -periaatetta ja pitkäjänteistä yhteistyötä hankkijoiden kanssa.

Primavera

Ruusun viljelyprojekti Turkissa

Lähellä Ispartan kaupunkia, Etelä-Turkissa kasvaa Rosa damascena -ruusu korkeilla, maalauksellisilla vuorilla. Avautumassa olevat kukat poimitaan varhain aamulla kello viiden ja yhdeksän välillä. Tarvitaan kolmekymmentä tuoretta, luomuviljeltyä ruusun kukkaa, jotta saadaan yksi tippa kallisarvoista eteeristä luomulaatuista ruusuöljyä.
Primavera

Laventelin viljelyprojekti Provencessa

Joka kesä Ranskassa Provencen vuorilla kukoistaa rehevä laventeliniitty. Herkkä kukkien tuoksu leijailee maaseudun yli. Se on huikea aistien kokemus. Yhteistyössä mukana olevilla viljelijöillä on työläs urakka korjata kallisarvoinen villi vuorilaventeli (Laventeli extra) käsin, vain sirppiä apuna käyttäen. (Oheinen kuva laventelin Demeter-biodynaamiselta viljelmältä.)


Primavera

Lemon verbena- ja myrttiviljelmät Perussa

Aromaattinen Lemon verbena ja myrtti kasvavat Primaveralle viljavilla Vilcanota -joen penkereillä Inkojen pyhässä laaksossa Perussa. 250 intiaania viljelee ja korjaa nämä arvokkaat kasvit. Perun eteeriset öljyt säteilevät Andien vuorten puhtautta ja öljyillä on erittäin raikas ja kirkas tuoksu.